Shiatsu-massages

Shiatsu Zeeland

Pijn en stressklachten
Shiatsu-massage is in het bijzonder effectief bij alle pijn- en stressklachten, waaronder RSI, hoofdpijn, rug- en nekklachten, en blesures. Ook bij slaapproblemen, onverklaarbare pijnklachten, chronische vermoeidheid en postnatale klachten biedt shiatsu ontspanning, verlichting en regelmatig een oplossing.

TCM = Traditional Chinese Medicine
Shiatsu is een oude Chinese geneeswijze, al heel vroeg overgenomen in Japan en ook daar verder ontwikkeld. Begin 20ste eeuw is shiatsu ook overgewaaid naar de Westerse wereld.
Shiatsu is gestoeld op het gedachtegoed van tcm (traditional Chinese medicine). Dit is een zeer omvangrijke, uitgekristalliseerde, holistische manier van denken en handelen. Onder andere: acupunctuur, Qi-Gong en Chinese kruidenleer zijn gebaseerd op hetzelfde gedachtegoed.

Drukpunten en meridianen
Eeuwen geleden is in China ontdekt dat de energiestromen in het lichaam via energetische kanalen loopt (meridianen). Energie en meridianen kun je niet zien maar iedereen kan ze (leren) voelen. Deze meridianen kunnen worden gestimuleerd door specifieke drukpunten te activeren. Bij acupunctuur doet men dat door het zetten van naalden. Bij shiatsu doet men dat door middel van massage. Shiatsu betekend letterlijk: druk met de vingers. Het stimuleren van lichaamsenergie houdt iemand fysiek, – en daarom ook mentaal, – energiek.

logo shiatsu 3
De Shiatsu behandelingen worden uitgevoerd door Matthijs Apner en komen niet in aanmerking voor vergoeding door een zorgverzekeraar.

Schermafbeelding 2014-10-07 om 13.11.18
Een Shiatsu-massage kost 50 euro.

Kijk op www.shiatsu-zeeland.nl voor meer informatie.