Astrologie

De Dans van Venus uitgelegd!

Als we de reis van de planeet Venus door de dierenriem volgen kunnen we zien dat zij elke 9 1/2 maand een samenstand met de zon maakt.
Zon, Venus en de Aarde bevinden zich dan op een lijn. Zij verbinden zich als het ware.
Venus beweegt zich in een baan tussen de Aarde en de Zon.
De ene keer bevindt Venus zich voor ons aan de achterkant van de zon en daaropvolgende keer aan de voorzijde van de zon.
Als we deze samenstanden, ook wel conjuncties genoemd, volgen zien we dat Venus het patroon van een vijfpuntige ster creëert.
Terwijl zij reist van sterpunt naar sterpunt wisselt zij van Ochtendster in het Oosten naar Avondster in het Westen.

Venus kent ook schijngestalten, net als onze maan.
Maar als Venus Vol is, bevindt zij zich vanuit aards perspectief aan de achterkant van de zon.
Zij staat dan stralend in het volle zonlicht, maar helaas onzichtbaar voor ons.
Als Venus zich aan de achterkant van de Zon bevindt, noemen we dat een superieure conjunctie.

Als zij zich tussen ons, de Aarde en de Zon in bevindt, noemen we dat inferieure samenstand.
We kunnen haar, de nieuwe Venus dan evenmin zien,
Omdat we dan verblind zijn door de Zon.
Bij een inferieure samenstand lijkt Venus zich ook optisch retrograde te bewegen.
Na 9 1/2 maand zal zij dan weer een superieure samenstand met de zon maken.

De plek waar Venus een samenstand met de zon maakt in de Dierenriem, ofwel de Zodiak, schuift steeds een eindje op.
De samenstanden van Venus en de Zon kennen een heel bijzonder ritme:
Elke 19 maanden ( = 2 x 9 ½ ) een inferieure of superieure samenstand.
In 8 jaar tijd maakt zij 5 keer een inferieure en 5 keer een superieure samenstand.
Als je deze inf. of sup. punten van samenstand met elkaar verbindt, zie je het pentagram, de vijf-puntige ster ontstaan.
Eigenlijk 2 dus: één van de punten van de superieure samenstand en één van de punten van de inferieure samenstand.
Na 8 jaar keert ze terug naar het beginpunt van “haar Ster ”.
Dit punt verschuift steeds 1- 2 graden in de Zodiak.
De cyclus die Venus elke 8 jaar doorloopt, valt te zien als een cyclus van de liefde, van relaties, van wijzen waarop we ons verbinden.
Dit is de cyclus van Venus, dit is haar Dans.
En al dansend verbeeldt zij de Heilige Geometrie.

 

De Dans van Venus
En de Mythe van Inanna’s afdaling naar de Onderwereld.

31 juli 2016
venus-ianna-afdaling-astrologie Venus heeft zich losgemaakt uit haar goddelijke omhelzing met de zon, die plaats vond op 4 juni 2016 op 14 graden in het Sterrenbeeld Tweelingen.

Ze is nu alweer 15 graden van de zon verwijderd en gaat 40 minuten ná de zon onder in het westen.
( In de horoscoop lóópt ze voor de Zon uit )
Op en heldere avond zou je haar al even kunnen zien. Naarmate de weken verstrijken zullen we haar meer en langer als Avondster in het Westen kunnen waarnemen.
Als Avondster correspondeert zij met haar teken Weegschaal. Zij is uit op verbinding en harmonie. Ze is zacht en meegaand. De Sumeriërs zagen haar nu als Innana, Godin van de Hemel en de Liefde.
Maar Innana hoort het geweeklaag van haar zuster Erishkigal in de onderwereld, die rouwt om het verlies van haar echtgenoot. Ze wil niks liever dan zich nu verenigen met haar donkere Zuster.

Ondanks allerlei waarschuwingen begeeft Inanna zich op weg naar de onderwereld. Ze zal zeven poorten moeten passeren. Bij elk poort moet ze een van haar prachtige sieraden afgeven. Elke poort en elk sieraad coressponderen met de 7 chakra ‘s. Ze zal 7 maal iets waardevols van zich zelf af moeten leggen, voordat ze in de onderwereld haar Schaduwzuster zal kunnen ontmoeten.
In de komende maanden zal Venus/ Inanna 7 maal aangeraakt worden door de wassende Maan.
Venus/Inanna zal al kort na de komende Nieuwe Maan van 2 augustus as. bij de 1e poort staan.

Na de 8e ontmoeting met de wassende Maan zal zij op 25 maart 2017 zich weer retrograde verbinden met de Zon op 5 graden in het sterrenbeeld Ram. Venus is dan weer onzichtbaar. Ze bevindt zich wederom in de Onderwereld. Ontdaan van al haar hemelse sieraden en krachten. Om zich aldaar te verbinden met haar Schaduwzuster.
Sinds 4 juni jl. zijn er dan 9 ½ maand ( duur van een zwangerschap ) verstreken.

Welk groeiproces zal zich dan in haar voltrokken hebben? Wat mag er in haar geboren worden?
Welke eigenschappen, gedrag of overtuigingen mag je loslaten om af te dalen in jouw Onderwereld. Ben jij bereid om de schaduwkant van je zelf te ontmoeten? Om te ontdekken welke krachten zich nog verborgen houden, die wegdrukt en ontkent zijn? Die je nu dreigend en ontembaar voorkomen?
Ook dit is de Dans van Venus.
Met elke ontmoeting met de Zon weeft ze het patroon van de vijfpuntige ster. Bij elke ontmoeting met de Zon is zij onzichtbaar. Zij bevindt zich dan in de Boven- of wel in de Onderwereld. En al dansend verliest zij haar Zelf en ontmoet zij wisselend haar Schaduw en Licht. En al dansend maakt ze al delen Heel.
Dans je mee?

door Silvia Apner
Interesse in een Astroconsult ?
Afbeelding komt van internet. Bron helaas onbekend

Het hele verhaal van de Afdaling van Inanna naar de Onderwereld kun je bestellen als pdf-bestand

.
Stuur me een mailtje of bel me, dan zend ik het je toe voor een kleine vergoeding.

Het Venus Ster Punt: Venus’ Geschenk van de Liefde.


8 mei 2017
Vandaag is Venus weer aangekomen op het punt in de dierenriem, waar zij op 25 maart jl. op 5 graden Ram een inferieure samenstand met de Zon maakte. Daar weefde Venus een punt van haar Ochtendster.
9 ½ maand eerder, op 4 juni 2016 maakte Venus een superieure samenstand met de Zon. Daar weefde zij toen een van de 5 punten van haar Avond Ster in het teken Tweelingen op 14 graden.
Toen begon het avontuur van Inanna en haar afdaling naar de Onderwereld. Zij moest 7 poorten passeren en al haar kostbaarheden en goddelijke vermogens afgeven. Het was een hele weg. Ze verloor van alles en toch was het een groeiproces.
Op 25 maart 2017 op 5 graden in Ram hervond de dappere Inanna haar Schaduwzuster Erishkigal. De Dood bleek een Wedergeboorte.
Venus/Innana is bijna gereed om haar terugreis aan te vangen. En zo begint Venus verder te weven aan het volgende punt van haar Avond Ster, waar zij weer de Zon zal ontmoeten.

Deze samenstand met de Zon wordt haar nieuwe Avond Sterpunt en zal plaatsvinden op 9 januari 2018 19 graden in Steenbok. ( samen met Pluto ! )
Elke 9 ½ maand maakt Venus een samenstand met de Zon. De ene keer vóór de Zon, retrograde, om daarna als Ochtendster in het Oosten te voor schijn te komen. En de andere keer áchter de Zon, direct, om daarna weer als Avondster in het Westen te verschijnen. Dit is de Dans van Venus.
Als we dit patroon van Venus in de dierenriem volgen, zien we twee 5 puntige sterren ontstaan. Een Ochtend Ster, waarbij Venus de Stier kwaliteit heeft. En een Avond Ster, waarbij ze de Weegschaal kwaliteit heeft.

De reis van Venus/Inanna van het ene Sterpunt naar het andere Sterpunt duurt 9 ½ maand. De duur van een zwangerschap. Gedurende deze periode geeft Venus de unieke Liefdeskwaliteit van haar Sterpunt aan kindjes die zich nog in de buik van de moeder bevinden. De zwangerschap is als de reis van Inanna, een groeiproces en een voorbereiding om (weder)geboren te worden, in Liefde.
Kindjes die zich nu nog in de buik van hun moeder bevinden, zullen geboren worden met de kwaliteit van deze Venus Ochtend Ster Punt in Ram.
De samenstand met de Zon, het Venus Ster Punt, dat plaatsvond tijdens de zwangerschap geeft de unieke áángeboren wijze weer, waarop wij van binnenuit Liefde, Schoonheid en Hartsverbinding kunnen uitdrukken en delen met anderen.
Dit is het geschenk van Venus.

Het Venus Sterpunt Ram geeft een jonge uitstraling en een tomeloos enthousiasme om het avontuur van het leven aan te gaan. Je bent intuïtief, spontaan en ondernemend. Je wilt vooral je eigen weg gaan. Hierom zullen anderen geneigd zijn je als leider te zien. Er is een drang jezelf steeds opnieuw uit te vinden. Zonder angst en ondanks gevaar volg je onbevangen als een kind de roep van je diepste passie. Je reflecteert de Liefde voor het Leven en de kracht om jezelf te zijn.
De Schaduw van het Venus Ster Punt in Ram is een teveel aan ik-gerichtheid, te vergeten om eens stil te staan, de neiging om dingen niet af te maken en/of je steeds opnieuw in een volgende relatie te storten.

De Sterpunt die Venus weefde, al dansend, tijdens jóuw zwangerschap ( toen jij je in de buik van je moeder bevond) geeft dus veel informatie over jouw unieke Liefdeskwaliteit en wijze van verbinden van bínnenuit !

Als we ook het Venus Ster Punt van je Geliefde weten, kun je meer leren over de wijze waarop jullie je verbinden en elkaar voeden. De verhouding tussen elkaars Sterpunten vertelt of jullie een karmische of een creatieve relatie hebben, óf dat jullie tweelingzielen zijn.
“Geliefden” behelst een ieder met wie je je verbonden voelt, dan wel bent.

Het is vrij eenvoudig om op te zoeken wat jouw of iemand anders’ Venus Ster Punt is. Het enige wat je hoeft te weten is de geboortedatum. Zoek de laatste samenstand van de Zon en Venus op, die plaatsvond vóór de geboorte. Hier een link naar de efemeriden van de Zon/Venus samenstanden.

Kom je er toch niet uit?
Maar ben je wel nieuwsgierig naar jouw Venus Ster Punt en jouw unieke Liefdeskwaliteit?
Neem gerust contact met me op via pb, mail of telefoon. Dan zoek ik het voor je op.

Ondertussen maakt Venus/Inanna zich op voor haar reis uit de Onderwereld, terug naar de bovenwereld en haar volgende Venus Ster Punt. Reis jij ook weer met haar mee?
Volg haar reis hier op mijn faceboekpagina de Dromerij

De kennis over het Venus Ster Punt is uitgebreid onderzocht en beschreven door Arielle Gutman in haar boek “Venus Star Rising”.
Hartelijke groet,
Silvia Apner